ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

 voskresenie Hristovo

За време на велигденските празници тренинзи нема да одржиме на:
29-ти април и 2-ри мај. Петок и понеделник. Ќе продолжиме на 4-ти мај во среда со редовни тренинзи.
Сезоната за трениинзи во сала ќе ја завршиме кон средината на јуни. Потоа продолжуваме со тренинзи во парк, како и секоја година.
Поздрав!

 

seminarski poster 2015

За сите учесници на семинарот, ова се информациите кои ги очекувате:

Такса: 2100 денари или 35 евра - ВАЖНА НАПОМЕНА: Со меѓусебен договор обезбеден е ПОПУСТ за членовите на клубови и организации со кои имаме догогодишна соработка. ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ КАЈ ВАШИОТ УЧИТЕЛ за договорениот попуст.

ВАЖНО: На наплатниот пункт ПОТРЕБНО Е да приложите членска книшка од вашиот клуб/организација за обезбедување на ПОПУСТОТ!

Распоред:

Петок, 27 март (во салата на ОУ Песталоци)
18:00 - 19:00 Детски тренинг
19:00 - 21:00 Полагања за Дан степени

Сабота, 28 март (во салата на СРЦ Кале)
10:00 - 12:30 тренинг (Кваранта сенсеи + Врзиќ сенсеи)
12:30 - 13:30 Детски тренинг

16:00 - 19:00 тренинг (Германов сенсеи + Кваранта сенсеи)
19:00 - 20:00 Јавна аикидо демонстрација - Ембукаи (ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!!!)
20:30 - 00:00 Забава

Недела, 29 март (во салата на СРЦ Кале)
10:30 - 13:00 тренинг (Германов сенсеи + Врзиќ сенсеи)

map10years

Ве очекуваме заедно да прославиме!

На 28-ми и 29-ти март 2015, со викенд семинар, клубот Хенбо ќе го прослави јубилејот - 10 години постоење.

Семинарот ќе го водат три врвни учители, сите носители на 6-ти Дан: Микеле Кваранта шихан, Јелена Врзиќ сенсеи и Ед Германов сенсеи.

Деталите за точната локација и распоредот на тренинзите ќе следат наскоро.

J. H. Pestaloci

Од 01.11.2014 клубот Хенбо работи на нова локација, во реновираната спортска сала на ОУ Ј. Х. Песталоци, позади ТЦ Буњаковец.

Вежбаме на душеци (татами) посебно наменети за аикидо и џудо, на површина од 150 м2. Термините за возрасните се во понеделник, среда и петок од 20:30, а за децата во среда и петок од 19:30.

Видете ги сликите ТУКА.

J. H. Pestaloci

 voskresenie Hristovo

За време на велигденските празници тренинзи нема да одржиме на:
18-ти и 21-ви април. Петок и понеделник. Ќе продолжиме на 23-ти во среда со редовни тренинзи.
Сезоната 2013/2014 за трениинзи во сала ќе ја завршиме кон средината на јуни. Последниот тренинг во сала ќе биде на 13 јуни. Потоа следува пауза од две седмици и потоа продолжуваме со тренинзи во парк, како и секоја година.
Поздрав!