ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

grupna 2008m500

По многу нешта ова беше најуспешниот семинар до сега во нашиот клуб! И секако, немаме намера да остане така. Се надеваме следните да бидат уште подобри.

Гостите што ги имавме од Бугарија, Србија, Швајцарија и Македонија беа повеќе од задоволни од тоа што можеа да го научат од учителот Микеле Кваранта. Атмосферата беше многу пријатна и полна со позитивна енергија.

Во рамките на семинарот се одржа и полагање за скоро сите КЈУ степени. Честитки за сите кои положија. :)

Со нетрпение ја очекуваме следната средба со нашиот учител Микеле Кваранта!!

(СЛИКИ)

mik2008 poster en

Од 11-ти до 13-ти април 2008 нашиот учител Микеле Кваранта од Базел, Швајцарија ќе биде по трет пат гостин на нашиот клуб и ќе одржи викенд семинар што ќе биде отворен за сите заинтересирани аикидоки.

Местото на одржување ќе биде салата на карате клубот РАБОТНИЧКИ (до ТЦ Беверли Хилс). Не ја пропуштајте приликата!

group eric

Изминатиов викенд го направивме шестиот семинар во нашиот клуб, а под водство на учителот Ерик Граф.

Одличен семинар! Без да пишувам излитени од повторување реченици за тоа колку навистина уживавме, само ќе напишам дека им се заблагодарувам на сите гости кои го поддржаа овој семинар, а нив ги имаше од: Агатсу од Куманово, Шинген од Куманово, Пат кон мирот од Скопје и специјална благодарност до Сандер од Саншинкаи, Утрехт, кој допатува од Холандија и така го направи семинарот меѓународен.

На следниот, повелете, ве очекуваме и вас!

Eric web poster

На 15-ти и 16-ти ФЕВРУАРИ 2008 г. учителот Ерик Граф од Швајцарија ќе биде гостин на нашиот клуб и ќе одржи семинар на кој што можат да учествуваат сите заинтересирани аикидоки од земјава и странство.

Местото на одржување е салата на Карате центарот РАБОТНИЧКИ (веднаш до ТЦ Беверли Хилс)! Не пропуштајте!

На 15-ти и 16-ти ДЕКЕМВРИ 2007 г. господинот Александар Дејановиќ ќе биде по вторпат гостин на нашиот клуб и ќе одржи семинар на кој што можат да учествуваат сите заинтересирани аикидоки од земјава и странство.

Местото на одржување е салата на Карате центарот РАБОТНИЧКИ (веднаш до ТЦ Беверли Хилс)! Ве очекуваме!

 

дамјанМинатиот викенд (16-18.11.2007) во Базел се одржа првиот од десетте учителски семинари за инструктори кои предаваат Аикидо според дидактичкиот систем на Масатоми Икеда сенсеи 7.Дан Аикикаи. Семинарот го водеше долгогодишниот прв асистент на учителот Икеда, Микеле Кваранта сенсеи 6.Дан Аикикаи. Скоро сите клубови или федерации кои работат според овој систем имаа свој претставник на овој семинар, па така имаше инструктори од Полска, Чешка, Словачка, Холандија, Македонија, Србија, Германија и секако Швајцарија. Изостанаа само уште Хрватска и Украина.

Целта на овие семинари е инструкторите по аикидо да добијат познавања од повеќе области кои се поврзани со предавање аикидо. Доброто познавање на аикидо техниките е секако неопходно но не е и единствено потребно за некој кој подучува ученици. Поради ова, специјалисти од различни области како што се анатомија, педагогија, менаџмент, укажување прва помош итн. ќе бидат дел од семинарите кои ќе следат во наредниот период.

 

M40 seminar small

Аикидо Асоцијацијата на Србија и аикидо клубот Сеишин од Белград и оваа есен организираат меѓународен семинар со Микеле Кваранта сенсеи од 12-ти до 14-ти Октомври!

За уште подетални информации контактирајте го организаторот. Веб: www.seishin.org.yu и www.aikikai-srbija.org.yu

Покана со детали можете да симнете ОВДЕ!

 

aikiken aikido

Гратчето Вршац во Војводина, Србија, ова лето ќе биде домаќин на летната школа за аикидо која традиционално се организира од Аикидо Асоцијацијата на Србија (ААС). Годинава таа ќе трае 5 дена од 16-ти Јули до 20-ти Јули.

Школата ќе ја води учителот Микеле Кваранта 6. Дан.

За повеќе детали симнете ја поканата од организаторите. (тука)

 

Од 23-ти до 25-ти МАРТ господинот Микеле Кваранта ќе биде по вторпат гостин на нашиот клуб и ќе одржи тридневен семинар на кој што можат да учествуваат сите заинтересирани аикидоки од земјава и странство.

Местото на одржување е салата ЦБС Студент (бараките позади Машинскиот факултет)! Се пристапува од уличката позади ресторанот Лира.